Nová, neotřelá, originální, svá, mladá, svěží, progresivní, moderní, chytrá, přemýšlivá, tajuplná, hladící, něžná, zpěvná, instrumentální, procítěná, harmonická, líbivá, nedefinovatelná, vstřícná, skromná, melancholická, alternativní, hybná, jemná, pátrající, spolehlivá, náročná, vtipná, zajímavá..



.. je malá Pravděpodobnost .
 

progresivní pop-rock
agresivní pop
depresivní rock

 

Zdeněk Zajíček (zpěv, baskytara, hudba, texty)

Je tělem, duší i mozkem malé Pravděpodobnosti. Svou muzikantskou dráhu načal poměrně typicky s kytarou na střední škole. Několik let hrál se skupinou The Teables. Poté přesedlal na baskytaru a spolupracoval například s kapelami Flegmatic, Zaječí úmysly, Lampy v lese, The Sun. Jako příležitostný záskok si zahrál s londýnskou skupinou Instant Flight.

malá Pravděpodobnost hned po jejím založení vykrystalizovala v Zdeňkův zásadní projekt, který je postaven téměř výhradně na jeho tvorbě.



Alexej Ertl (klávesy, vokály, elektronická sekce)

Je srdcem, bez kterého by celé slavné tělo i s duchem neexistovalo. Pestrým doprovodem dokáže zakulatit zvuk směrem k popu, psychedelii, jazzu i beatu. V nové éře, kterou malá Pravděpodobnost načala v roce 2018 (a poté kvůli technicko-legislativním potížím znovu v roce 2020), zaštiťuje i elektronickou sekci.

Jako on je srdcem malé Pravděpodobnosti, malá Pravděpodobnost je jeho srdcovou záležitostí - první a jedinou kapelou, dříve hrával jen občasně na zábavách, aniž by si připadal hloupě.

 

malá Pravděpodobnost

Velký třesk malé Pravděpodobnosti se datuje k 23.12.2003 po dvacáté hodině, prvnímu setkání Zdeňka s Alexem, kdy měli tu čest přehrát spolu několik lidových odrhovaček. Slovo dalo slovo, setkání se kupila a začalo se pracovat na Zdeňkových skladbách - převážně melancholických písních, kterým se společně snažili vtisknout alternativnější rockovou podobu a zároveň zachovat jejich přemýšlivou náladu. A to se děje dodnes.

Sestavu brzy doplnil bubeník a multiinstrumentalista Richard Končel (Borovička), jehož bubenická kariéra ovšem vzniká a zaniká ve víceméně pravidelných sinusoidách a tato křivka neústupně ukončila i jeho účinkování v malé Pravděpodobnosti.

 

Na podzim roku 2005 usedla za bicí Katarína Borovská (Petrželová), která dala skladbám jadrnější, rockovější zvuk. Skloubení písničkáře, všehofila a rockerky klapalo, vznikaly ucelené skladby s velkým nábojem. Skupina měla několik úspěšných vystoupení v klubu Prosek na Praze 9, zahrála si též v Limonádovém klubu Tornado Lou. Později jste emPéčka mohli slyšet v bohužel již neexistujícím hudebním klubu Ječná, dále v Kaštanu, Batalionu, či na velké scéně Futura (více se o koncertech dozvíte v sekci Nezapomeňte).

Když v roce 2013 Katka skončila svou bubenickou kariéru, nastala mnohaletá etapa dalšího útlumu.

 

Zaznamenáníhodnou stopu zanechala už jen další žena za bicími, Hanka Kouřilová, a v nouzi vypomáhající ostřílený rutinér Marian Petržela.

Hledání nového bubeníka se stále klesající intenzitou pokračovalo, až vyústilo v úplnou rezignaci.

Ne však na existenci skupiny! malá Pravděpodobnost se na dlouho stala ryze zkušebnovou skupinou, ale přežila.

 

Třetí do party dnes není bubenice z masa a kostí, nýbrž elektronika. Umí nejen na bicí, ale i na další nástroje, čímž dopomáhá k plnějšímu zvuku. Učí se velmi pomalu, ale co si budeme nalhávat, je spolehlivější a bez odmlouvání chodí na zkoušky.

Dlouhé měsíce nyní krok po kroku stavíme naše písně na vyšší úrovni, než jste zvyklí, s maximálním důrazem na zachování jedinečného zvuku malé Pravděpodobnosti.

 

Ochutnejte starou dobrou malou Pravděpodobnost v novém kabátě. Co se chystá, se dozvíte v sekci Těšte se).