18.9.2007 Koncert v Music baru v Ječné

Opět čerpáme z blogu níže uvedeného autora. Článek z 19.9.2007.

S malou Pravděpodobností opět na Baru
Včerejšího dne ve večerních hodinách se konalo v Music baru v Ječné ulici vystoupení kapely malá Pravděpodobnost. Již delší dobu pohromadě fungující muzikantský trojlístek připravil návštěvníkům program složený z většinou dobře známých písní - přirozeně jejich vlastních - mnohdy ovšem v novém kabátě.
     Právě aranžmá jednotlivých skladeb byla tím, co nejvíce oslovilo stálé návštěvníky a zaujalo početný zástup hudebních kritiků na koncertě přítomných. Nutno dodat, že v instrumentálním projevu nezaostával nikdo z účinkujících, bubnující světlá stránka kapely Kateřina se nebála nových, mnohdy nezáviděníhodných rytmů, leader kapely Zdeněk snad bravurněji než obvykle předváděl, že zpěv a hra na baskytaru naráz je pro něj věcí samozřejmou, ve které těžko hledat problém, k tomu se také pustil do několika vlastních působivých sól. Od těch tu jinak byl jako vždy klávesista Alex, elektronický mozek kapely, který si zejména bigbeatový okruh návštěvníků naklonil novými zvuky kláves, škálou přirozenějších rejstříků blížících se cívkám Hammondových varhan.
     Také tentokrát měla kapela připraveno pro diváky jedno mimořádné číslo, upoutávka na něj figurovala v pozvánce na koncert jako hlavní z lákadel. Šlo o "skládání nové písně přímo na pódiu". K tomuto náročnému aktu na začátku druhého poločasu skutečně došlo, diváci navíc museli uznat, že byla píseň složena dobře. Jak asi tento výstup konkrétně vypadal, se čtenáři článku věnovaného minulému koncertu patrně dovtípí. Z předchozích slov je tedy zřejmé, že šlo o večer hodnotný, hudební zážitek silný a vyvážený (dravé i hravé hudební skopičiny vyvažovaly někdy přeci jen poněkud pochmurnou náladu textů písní), což bylo znát na setrvale bouřlivé odezvě početného publika, z kterého se dokonce po hudebních přídavcích (kde Zdeněk vyměnil basu za kytaru a také za nic) vrhlo několik lepých děv vstříc umělcům, kteří se jim ve své blahosklonnosti podepsali na holá těla.

(Autor: Paparazzi)